Home » HISTORIE

HISTORIE

/historie-ehbo-notter/

Uit de beschikbare informatie blijkt dat over de oprichting van de EHBO Vereniging Notter weinig bekend is.
Volgens wijlen oud-voorzitter Henk van Rees is de vereniging opgericht in of vlak na de 2e wereldoorlog. Er was een ongeval gebeurd in Notter, waarbij meerdere mensen betrokken waren. Door omstanders werd zo goed en zo kwaad als het ging hulp geboden. Door dit voorval rees het idee om een EHBO-vereniging op te richten.
En tukkers-eigen werd de daad bij het woord gevoegd.

Na één of twee jaar ging het minder met de pas opgerichte vereniging. Er waren (te) weinig leden.
Er werd besloten om actie te ondernemen om nieuwe leden te werven. Hierdoor is de vereniging toch in stand gebleven en tot op heden is dat goed gelukt.
Zoals geschreven: hoe lang de vereniging bestaat, is niet precies te achterhalen. In de boeken van de vereniging is het althans niet te vinden en het Oranje Kruis kan ook geen uitsluitsel geven.

Op dit ogenblik telt de afdeling Notter ongeveer honderd leden.

Oorspronkelijk werden de herhalingslessen en opleidingen gegeven in Gebouw Irene aan de Klokkendijk te Notter.
gebouw irene klokkendijk notter
Dit gebouw moest echter plaats maken voor woningbouw en heden ten dage worden de lessen gegeven in ’t Kulturhus Irene aan de Van Kregteweg 9 te Notter.

cropped-kulturhus-2.png

De EHBO vereniging Notter is regionaal bekend door haar aanwezigheid op evenementen. Sedert lange tijd doen organisatoren een beroep op de vakbekwame EHBO-ers van de vereniging. Agrifair Wierden, Schuttersfeest Haaksbergen, Indoor Wierden, Plee-bek biej ’t Hek Wierden om er maar een paar te noemen.

De EHBO vereniging Notter werd landelijk bekend door haar aanwezigheid op de EHBO wedstrijden. In het begin van het nieuwe jaar werd er elke woensdagavond druk geoefend om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten bij de landelijke/ regionale wedstrijden.

Share Button